Beits behandeling
Een beits behandeling is ongeveer voor 60% vocht-afstotend en geeft de eerste bescherming tegen vlekken. Een beits behandeling zorgt voor een natuurlijk uiterlijk en heeft geen glanzend effect. U moet er wel rekening mee houden dat u bij bepaalde vlekken er direct bij moet zijn omdat het altijd nog in het hout kan trekken. Indien een beits behandeling gebruikt wordt voor buiten en het meubel staat het gehele jaar buiten raden wij u aan dit elk jaar opnieuw doen. Uiteraard is dit afhankelijk van waar het meubel staat.  Een meubel wat in weer en wind staat heeft uiteraard meer te lijden dan een meubel wat onder een overkapping staat.

Hoe behandel ik mijn meubel opnieuw met een beits?
Het is heel eenvoudig om een meubel opnieuw te behandelen met een beits. U schuurt het meubel lichtjes op met een schuurpapier of schuurmachine, goed ontvetten en behandel het vervolgens met een beits op waterbasis. U kunt het best de beits aanbrengen met een kwast of roller.

Lak behandeling - Alleen voor binnen meubels
Naast de beits gebruiken we ook een kras-en-slijtvaste matte transparante lak. De lak dekt de porieën van het hout zodat er geen vloeistoffen zoals koffie, rode wijn of olie in het hout kan trekken. Het laagje lak op het meubel maakt het ook mogelijk om het meubel makkelijk af te nemen met een vochtig doekje. De lak is helaas niet geschikt voor 'outdoor' gebruik omdat de lak dan kan gaan bladeren na verloop van tijd. Het is ook mogelijk om eerst een kleur aan te brengen met een beits en daarna te beschermen met een lak. Deze keuze wordt veelal gemaakt als de kleur beits in de smaak valt en daarover een extra bescherming gewenst is. We adviseren je dan ook als je echt geen vlekken op je tafel wilt of kleine kinderen hebt om het meubel te beschermen met een lak.

Let er wel op dat als u een lak behandeling toegepast wilt hebben op gebruikt steigerhout, het steigerhout ruw aan gaat voelen.

© 2014 - 2024 èSKa Meubelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel